Zápis do 1. třídy 3.2.2016

Ve středu 3. února 2016 proběhl v naší základní škole zápis do 1. třídy. Na děti a jejich rodiče čekalo pohádkové putování. Děti, které byly odvážnější, se vydaly na cestu se žáky základní školy, kteří je provázeli všemi komnatami a možná i trošičku pomáhali plnit úkoly. Zbytek dětí doprovázeli rodiče, jež je povzbuzovali při maličké nervozitě či strachu.

Jaké úkoly děti plnily? V první komnatě s názvem Povídánkov na děti čekala paní učitelka Skalická s připravenými obrázky, o kterých si s dětmi povídala. Děti měly jedinečnou příležitost ukázat, jak jsou upovídané a to ještě nesedí ve školních lavicích. V komnatě Počítánkově si děti s paní učitelkou Nováčkovou a Hejkrlíkovou vyzkoušely, jak umí počítat, zda vědí, která strana je pravá a levá,…zda umí nakreslit lidskou postavu se všemi detaily. V komnatě Hrádeček se též nikdo nenudil. Děti milují „opičí dráhy“, a že si ji budou moci projít přímo při zápise, by je určitě nenapadlo. Tady jim pomáhaly paní učitelky Hrdinová s Príckou, a aby to děti neměly tak lehké, vyzkoušely si zavázat botičku a navlékat korálky dle zadání. V poslední  komnatě Zpívánkově děti určitě nečekaly, že se proběhnou či zapochodují v rytmu bubínku a zahrají si na líného medvěda a čiperného ptáčka a to za pomocí paní učitelek Frebortové a Málkové.

Aby dětem šlo plnění úkolů pěkně od ruky, tak si za každý splněný úkol mohly ve své knížečce vybarvit jeden korálek a za všechny vybarvené korálky dostaly děti odměnu, kterou jim připravila paní Lucie Antl Petranová s dětmi z kreativního kroužku a vedení Obce Rudoltice, kterým velice děkujeme.

K zápisu přišlo celkem 25 dětí. My už se těšíme na září, až všechny ty šikovné dětičky usednou do našich lavic.

 

Dana Frebortová, učitelka MŠ

 

Fotografie ze zápisu naleznete zde