ZŠ - informace k zahájení šk.roku 2020/2021

Vážení rodiče,

se zahájením nového školního roku bychom vás chtěli informovat o některých organizačních opatřeních, které se týkají prvního školního dne a týdne i o hygienických podmínkách ve škole v souvislosti s prevencí nemoci COVID – 19.

 

Nový školní rok 2020/2021 bude zahájen v úterý 1. září 2020 v 8 h.

Žáci 2. - 5. třídy ho zahájí ve svých třídách. Přítomnost jejich rodičů či doprovodu v budově školy nebude tento den umožněna. Děti si budou při příchodu do školy přebírat třídní učitelky.

Žáci si s sebou přinesou přezůvky.

Slavnostní zahájení školní roku v první třídě proběhne od 8:15 h. Vstup do školy bude povolen pouze rodičům prvňáčků!!

Prvňáčci si vezmou již první den s sebou aktovky a přezůvky.

______________________

První školní den bude vyučování ukončeno v 9.00 hodin, žáci poté odcházejí do školní družiny, nebo domů.

U žáků, kteří budou po skončení vyučování v 9.00 hodin odcházet domů je nutný písemný souhlas zákonného zástupce s odchodem - omluvenka. Také odchody žáků ze školní družiny budou možné pouze na základě písemného souhlasu zákonného zástupce!

Telefonické omluvy z důvodu odpovědnosti školy za bezpečí žáků nebudou akceptovány!

Školní družina bude otevřena od  6:30 do 16:00 hodin v budově ZŠ.

______________________

Stravování ve ŠJ nebude z důvodu probíhající rekonstrukce tento den (1. 9. 2020) zajištěno – prosíme u žáků, kteří budou ve ŠD o zajištění stravování formou svačiny z domů.

Ve středu 2. 9. a ve čtvrtek 3. 9. bude stravování zajištěno ve třídách ZŠ formou studených obědů.

V pátek 4. 9. budou mít žáci zajištěn oběd během výletu v Mladějově.

Od pondělí 7. 9. 2020 by již měla školní jídelna fungovat v běžném režimu.

 __________________________

Rozvrh - první týden

Úterý 1. 9.

  všechny třídy do 9:00 hodin

Středa 2. 9.

 

  1. třída do 9:50 hodin            (2 vyučovací hodiny) 

  2. - 5. třída do 11:45 hodin    (4 vyučovací hodiny)

Čtvrtek 3. 9.

  1. třída do 10:50 hodin            (3 vyučovací hodiny) 

  2. - 5. třída podle rozvrhu

Pátek 4. 9.

 

  Společný seznamovací výlet - Mladějov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Změna v rozvrhu!!!

 – u vyšších ročníků bude v letošním školním roce zavedena také odpolední výuka. Důvodem této změny je především snaha o zajištění obědů pro žáky ve vhodném čase. Během polední pauzy budou žáci pod dohledem pedagogů školy. V případě, že byste požadovali, aby Vaše dítě trávilo tento čas mimo prostor školy (např. obědvalo doma), lze tak učinit pouze na základě písemného oznámení.

aktuuální rozvrh pro školní rok 2020/2021 naleznete zde

Společná třídní schůzka 3. 9. 2020 v 16:00 h v sále Obecního úřadu Rudoltice

Na základě prevence před šířením nemoci COVID – 19 jsme se rozhodli společnou třídní schůzku, kterou již tradičně pořádáme na začátku školního roku, uskutečnit v prostorách sálu Obecního úřadu v Rudolticích. Na této schůzce budete informován o organizaci školního roku – včetně pravidlech možné distanční výuky, požadavcích na vzdělávání, o zájmovém vzdělávání (ŠD, kroužky,…), plánovaných akcích (seznamovací výlet, lyžařský výcvik, plavecký výcvik,…) i hygienických podmínkách ve škole. Samozřejmostí je také to, že odpovíme na Vaše dotazy.

Společný seznamovací výlet

V pátek 4. 9. 2020 se uskuteční společný seznamovací výlet všech žáků školy do Mladějova. Doprava bude zajištěna vlakem. Na místě proběhne návštěva muzea, projedeme se parním vláčkem po úzkokolejce, zajištěn bude také oběd. Více informací obdrží žáci první školní den.

 

Zájmové vzdělávání

I v letošním školním roce bude ve škole probíhat zájmové vzdělávání. Činnost školní družiny se uskuteční ve dvou samostatných prostorách – mladší žáci v podkroví školy (zde bude i ranní družina), starší v učebně 4. třídy (zde bude, při naplnění kapacity ranní družiny v podkroví, také ranní družina pro starší děti).

Zájmové kroužky budou probíhat:

  •  v rámci ŠDkeramika pro nejmladší děti a sportovní kroužek pro starší děti (pokud nám to organizační podmínky dovolí) – činnost bude zahájena v měsíci září
  • v rámci projektu Šablony IIKlub zábavné logiky a deskových her, Čtenářský klub, Klub angličtiny pro žáky 1.-2.třídy, doučování (2. – 5. třída) - činnost bude zahájena v měsíci září
  • v rámci DDM Lanškroun lezecký, kreativní, sportovní pro mladší děti, … - činnost bude zahájena v měsíci říjnu

Nabídka kroužků bude oznámena z kraje prvního školního týdne.

 

Hygienické podmínky provozu školy:

Na základě manuálu MŠMT (naleznete zde) škola přistoupila k preventivním opatřením, která by měla omezit možnosti šíření nemoci COVID – 19.

Ve škole (včetně vstupů) jsou nainstalovány dávkovače desinfekce rukou, v každé třídě a toaletách budou k dispozici antibakteriální mýdla, desinfekce a jednorázové papírové ručníky. Desinfekčními prostředky bude pravidelně prováděn úklid prostorů i očista frekventovaných míst. Časté bude také větrání prostor školy. Škola má nakoupeny kvalitní desinfekční prostředky, které jsou ohleduplné k pokožce dětí a umožňují jejich opakované používání.

Vstup do školy bude rodičům umožněn pouze v omezené míře do prostorů šaten. Při potřebě komunikace s třídními učitelkami je potřeba se na návštěvě dopředu, např. telefonicky, domluvit. To platí také pro cizí osoby.

Stupeň hygienických opatření se bude určovat podle tzv. SEMAFORU, kdy krajské hygienické stanice budou stanovovat míru nebezpečí výskytu onemocnění COVID – 19 v regionech a tím také konkrétní opatření na školách (např. opětovné zavedení roušek).

V případě výskytu onemocnění COVID – 19 ve škole bude škola postupovat podle pokynů KHS Pardubického kraje.

Žák, který při vstupu do školy bude projevovat příznaky respiračního onemocnění, nemusí být do školy v případě, že ho doprovází zákonný zástupce, vpuštěn. Pokud přichází sám, bude dán do izolace a zákonní zástupci informování o jeho vyzvednutí ze školy. To samé se bude dít, pokud žák vykáže tyto příznaky v průběhu vyučování, či ve ŠD.

Prosíme o to, abyste své děti v případě výskytu příznaků respiračního, či jiného onemocnění do školy nepouštěli a informovali o tom třídní učitelky.

Žáci, kteří trpí chronickými příznaky respiračního charakteru (např. alergiemi, astmatem,..), mohou být do školy vpuštěny za předpokladu potvrzení od lékaře (více zde)

V případě nařízené karantény může nastat situace, kdy škola opět, jako v době mimořádných opatření v březnu až červnu, zavede distanční (domácí výuku). Od letošního školního roku je tato výuka, pokud nastane, povinná. Zákonní zástupci žáků budou mít již, ze zákona,  povinnost zajistit domácí vzdělávání svých dětí. Nebude to již na dobrovolné bázi!

Věříme však, že nový školní rok proběhne bez komplikací a vzdělávání dětí v naší škole bude ve všech ohledech přínosné a bezproblémové!

Přejeme úspěšný školní rok a těšíme se na vás!

 

 

Manuál MŠMT k podmínkám provozu školských zařízení ve školním roce 2020/2021